2008 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

Žuvies receptai


Mitinis žuvies troškinys

Ingredientai 
• 2 skilteles česnako, nuluptos 
• neprivaloma: mažas žiupsnelis krokų 
• jūros druska ir švieži žemės juodieji pipirai 
• 250ml paruošto majonezo 
• citrinų sultys 
• 12 midijų 
• 20 moliuskų 
• alyvuogių aliejus 
• nedidelė taurelė baltojo vyno 
• 1 skardinė 400g geros kokybės slyvų konservuotų 
• 2 maži jūrų ešerių filė arba karšių, perpjauti pusiau 
• 2 mažų filė raudono kuojos arba rifešerių, perpjauti pusiau 
• 2 maži jūrų velnių filė arba kitos baltos žuvies  
• 4 langustai arba tigrinės krevetės, lukštai 
• 2 storio riekutės traškios duonos 
• nedidelė saujelė pankolių  
• ypač grynas alyvuogių aliejus 
maža kekė šviežių bazilikų, nuskiti lapai ir stiebai susmulkinami

Verta pabandyti gauti , bet krokas nėra pigus, bet jis sukurs pikantiškumo lėkštėje. Įsitikinkite, kad naudojate žuvis ir tomato sultinį.

Norint padaryti krokų šafraną, susmulkiname česnakų, išspausdžiame citrinos sultis, ir šafranas (jeigu naudojate) su nedidele grūstuve susmulkinam. Pridėdam valgomąjį šaukštą majonezo ir... viską Maišykite. Pagal skonį šiek tiek daugiau citrinų sultčių, druskos ir pipirų. 

Midijas ir moliuskus, gerai nuplauti švariu šaltu vandeniu ir likusius nešvarumus nugremškite  šepetėliu. Jei jie nėra uždaryti, išmesti. 

Ant kaitrios ugnies, plačiame puode arba įkaitintame puode supilkite alyvuogių aliejų. Griežinėlius česnakus pakepti kol gražiai pagels. Pridėti vyno, pomidorų ir bazilikų stiebelių ir užvirinkite. Virinti ant lėtos ugnies nesmarkiai 10 iki 15 minučių, kol skysčio sumažės. 

Sudėti visas jūrų žuvis ir vėžiagyvius ir vienu sluoksniu pagal skonį druskos ir pipirų. Žuvis virkite apie 10 minutes arba tol, kol visi moliuskai ir midijos buvo atidarytas ir žuvų filė ir langustai arba krevetės išvirs. (Išmeskite bet koks moliuskų arba midijos, kurie nėra atviri.) 

Skrebučių duonos Padėk gabalėlį į lėkštę ir žuvis, midija, krevetes dėliokite tolygiai, apibarstykite pankoliais, bazilikų lapais, apšlakstyti pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir dideliu lašu krokų aliejaus.

1 komentaras:

Unknown rašė...

labai skanu, dabar galima gauti daug receptu naujam puslapy www.jamieoliver.lt